Zaandam Zuid
Voorgevel2015

Welkom bij het Sociaal Wijkteam Zaandam Zuid

!!! Let op: tijdens de kerstvakantie is de papiermolen/vrij inloop alleen op de donderdagen !!!

Bent u op zoek naar hulp, ondersteuning, zorg of een luisterend oor?
Heeft u vragen over welzijn, wonen, zorg, werk, dagbesteding, financiën, (geestelijke) gezondheid of relaties? Maakt u zich zorgen over een buur of kennis?

Of kunt u iets heel erg goed waar anderen iets aan kunnen hebben, zoals bijvoorbeeld omgaan met administratie en formulieren? Of klussen? Of leuke dingen doen? Of iets heel anders…? Het Sociaal Wijkteam pakt problemen én kansen graag samen met u aan om u (weer) op weg te helpen.

Inlooptijden
Voor al uw vragen (financieel, administratie, kwijtscheldingen, toeslagen, schulden, WMO) kunt u maandag tot en met donderdag van 9.00 - 11.00 uur bij onze inloop terecht (let op: tijdens de kerstvakantie alleen op donderdagen). Een team van vrijwilligers zit als eerste voor u klaar om u te ondersteunen. Als blijkt dat wij u niet direct kunnen helpen omdat er meer nodig is dan doen wij een intake met u.

(Let op: De inloop is via de ingang A.G Verbeekstraat 35, Wijkcentrum Dirk Prins.)

Telefoon
Wij zijn van maandag tot en met vrijdag telefonisch bereikbaar van 09.00 tot 12.00 uur.

Op vrijdag kan de bureaumedewerker de telefoon niet opnemen. U kunt bij dringende zaken het antwoordapparaat inspreken. Na 12:00 uur zal een medewerker de boodschap afluisteren en indien nodig u terugbellen.

 
Contactgegevens:
Menno Simonszstraat 34 A
1501 RZ Zaandam
Tel. 075-3040033

Stuur een e-mail

team11@swtzaanstad.nl

 

Waardering voor mantelzorgers

 

De gemeente Zaanstad waardeert samen met de Zaanse ondernemers en de Sociale Wijkteams de inzet van mantelzorgers. Daarom biedt de gemeente mantelzorgers vanaf 12 jaar een cadeaubon aan. Bent u of kent u een mantelzorger? Vraag dan vanaf 1 april 2017 de cadeaubon aan via Mantelzorgwaardering.

Mantelzorgers vanaf 25 jaar ontvangen de Zaanse cadeaubon, die zij bij ruim 160 winkels en organisaties in Zaanstad kunnen inleveren.

Jonge mantelzorgers van 18 tot en met 24 jaar kunnen kiezen tussen een Zaanse cadeaubon of voor een Pluim, waarmee zij een activiteit kunnen uitkiezen, bijvoorbeeld een dagje naar een pretpark , laser gamen of een gezichtsbehandeling.

Jonge mantelzorgers van 12 tot 18 jaar ontvangen na hun aanmelding  een Pluim.


De bonnen van 2015 kunnen niet meer besteed worden. Op de website van de Zaanse Cadeaubon kunt u zien bij welke winkels en organisaties de bon besteed kan worden.

Ondersteuning bij uw gesprek

 

icon hulp

Als u op gesprek gaat bij een Sociaal Wijkteam, is het vaak prettig om iemand naar het gesprek mee te nemen. Dit kan een vriend of familielid zijn, maar u kunt daarnaast ook gratis een getrainde medewerker vragen om u belangeloos te helpen. Zij helpen u met informatie en advies en werken onafhankelijk van het Sociaal Wijkteam. U kunt kiezen uit een ervaringsdeskundige GGZ, een medewerker van MEE Amstel en Zaan of een Vrijwillige Ouderen Adviseur.

Informatie over onafhankelijke ondersteuning
Banner -buuv -190

Buuv.nu, sociale marktplaats voor en door buurtbewoners

 

buuv.nu is de sociale marktplaats voor en door bewoners van Zaanstad. BUUV draait om dingen die je als buurt- of stadsgenoten voor elkaar kunt doen. Dit kan van alles zijn: koken, samen iets ondernemen, de hond uitlaten, een lift naar de huisarts, een klusje in huis of de tuin, hulp met computers, en ga zo maar door. Bij BUUV kunt u vragen en aanbieden.

 

www.buuv.nu
Zaankantersvoorelkaar-logo-rgb-465_30

Zaankanters voor Elkaar

 

Vind vrijwilligerswerk. Of plaats een vacature.

Voor iedereen die graag als vrijwilliger aan de slag wil in Zaanstad. En voor alle organisaties die aan Zaankanters willen laten weten wat zij doen en waar zij mensen voor zoeken.

U vindt informatie, tips en tricks voor het vinden van de plek die bij u past.

Zaankantersvoorelkaar
Socialekaartzaanstad

Sociale kaart

 

Op de sociale kaart vindt u informatie en advies over wonen, welzijn en zorg in de gemeente Zaanstad. De sociale kaart wijst de weg, geeft informatie of komt met suggesties voor een oplossing. Of laat u inspireren door de ervaringsverhalen van inwoners over hoe zij onder andere om zijn gegaan met situaties als een scheiding, ouderdom of een gehandicapt kind.

www.socialekaartzaanstad.nl

de Buurtmaaltijd...nu 2x per maand!

 

Buurtmaaltijd (1)

Waar: Wijkcentrum Dirk Prins

Ingang:  A.G. Verbeekstraat 35

Tijd: 17:30 tot 19:00 uur

Wanneer: elke 2e dinsdag en laatste dinsdag van de maand!

Kosten: € 3,-

Het Sociaal Wijkteam Zaandam Zuid en Wijkcentrum Dirk Prins organiseren vanaf dinsdag 11 april vanwege het succes nu twee maal per maand (was eenmaal) een buurtmaaltijd op de tweede en laatste dinsdag van de maand. De maaltijden worden door lekker kokende vrijwilligers bereid voor de wijkbewoners Zaandam Zuid en speciaal ook voor degenen die even niet alleen wil eten. Onder het genot van een voedzame maaltijd en een drankje kunnen buurtgenoten met elkaar ‘de toestand in de wereld doornemen’ of gewoon even lekker bijkletsen.

Kosten €3,- per maaltijd, excl. drankjes. In verband met de inkopen graag minimaal een dag tevoren reserveren: 0634084438 of per e mail: asse_poes@planet.nl.

Wijkcentrum Dirk Prins, A.G. Verbeekstraat 35, 1501 RM Zaandam.

LET OP: 25 juli, 8 en 29 augustus GEEN Buurtmaaltijd!

 

 

Mantelzorgers opgelet!

 

Ont-MOE(t )-ting Zaanstad Zuid

Wij nodigen u van harte uit voor de ont-MOE(t)-ingen in Zaandam Zuid

Mantelzorgers kunnen onder het genot van een kopje koffie of thee een luisterend oor vinden bij lotgenoten, mensen die elkaar begrijpen en aan een half woord genoeg hebben. De ont-MOE(t)-ing is een activiteit waarbij Mantelzorgers

  • Lotgenoten ontmoeten om ervaringen en emoties mee te delen, begrepen worden en niet veroordeeld worden omdat zij “zeuren” over de zwaarte van hun zorgtaken, maar de ruimte krijgen om gehoord te worden.
  • Niet iets MOETen doen voor een ander maar iets MOGEN doen voor zichzelf.
  • Zich even niet MOE hoeven te voelen en zichzelf even kunnen opladen.

 

Deze bijeenkomsten vinden elke laatste woensdag van de maand plaats, van 14.00 tot 16.00 uur bij Central 201, op de Zuiddijk 201 in Zaandam Zuid. Alle Zaanse Mantelzorgers zijn van harte welkom.

 

Elke laatste woensdagmiddag van de maand tussen 14:00 uur tot 16:00 uur

Central 201, Zuiddijk 201 Zaandam Zuid.

In samenwerking met Stichting MOE Nederland
  • welzijn
  • zorg
  • werk
  • wonen
  • inkomen