Rosmolenwijk
sociaalwijkteamzaanstad

Bij ons kunt u terecht met uw vragen op het gebied van welzijn, zorg, werk & inkomen, wonen en gezinsrelaties.

Bijonskuntuterechtmetuwvragenophetgebiedvanwelzijn,zorg,werk&inkomen,wonenengezinsrelaties.

Eén plek voor al uw hulpvragen

Woont u in de Rosmolenwijk? Dan kunt u bij ons terecht met al uw vragen. Of het nu gaat om een vraag over welzijn, activiteiten, werk, schulden, vervoer, echtscheiding, etc. Wij denken met u mee om deze vraag samen met u op te lossen.

Helpen het zelf te doen
Het Sociaal Wijkteam neemt niet meteen uw probleem uit handen, maar ondersteunt u bij het zelf oplossen daarvan. Mogelijk samen met de mensen om u heen. Als u daarnaast ook ondersteuning nodig heeft van een professional, kan het team snel handelen of de benodigde hulp coördineren.

Klampersstraat 1
1502 VP Zaandam
075-3020030

Inloopspreekuur: Maandag t/m Donderdag van 9.00-11.00 uur
Telefonisch bereikbaar: Maandag t/m Vrijdag van 9.00-12.30 uur
Per Mail: team9@swtzaanstad.nl

 

 

 

Ondersteuning bij uw gesprek

 

Als u op gesprek gaat bij een Sociaal Wijkteam, is het vaak prettig om iemand naar het gesprek mee te nemen. Dit kan een vriend of familielid zijn, maar u kunt daarnaast ook gratis een getrainde medewerker vragen om u belangeloos te helpen. Zij helpen u met informatie en advies en werken onafhankelijk van het Sociaal Wijkteam. U kunt kiezen uit een ervaringsdeskundige GGZ, een medewerker van MEE Amstel en Zaan of een Vrijwillige Ouderen Adviseur.

Onafhankelijke ondersteuning

Film Thema Eenzaamheid

 

Netwerkbijeenkomst met het thema ‘Eenzaamheid’. Eenzaamheid is iets dat wij bij veel verschillende groepen in de wijk gesignaleerd hebben. Maar wij hebben ook gezien dat er al heel veel initiatieven zijn voor deze groep. 

 

 

Logo Mama Vita Website (1)

Mamavita

 

Stichting Mamavita is een steungroep en platform voor moeders met kinderen met (een vorm van) autisme. Regelmatig worden er bijeenkomsten in Zaandam georganiseerd. Aanmelden hiervoor kan via de regiomoeders.

 

Lees verder
Banner -buuv -190

Buuv.nu, sociale marktplaats voor en door buurtbewoners

 

buuv.nu is de sociale marktplaats voor en door bewoners van Zaanstad. BUUV draait om dingen die je als buurt- of stadsgenoten voor elkaar kunt doen. Dit kan van alles zijn: koken, samen iets ondernemen, de hond uitlaten, een lift naar de huisarts, een klusje in huis of de tuin, hulp met computers, en ga zo maar door. Bij BUUV kunt u vragen en aanbieden.

http://zaanstad.buuv.nu/

Bekijk onze introductievideo

 

Maak kennis met de Sociale Wijkteams. In deze video ziet u hoe we werken en waar wij u mee kunnen helpen.

 

  • welzijn
  • zorg
  • werk
  • wonen
  • inkomen
Facebooklogo Website2
LOGO KOFFIE EN DOEN Website

Sociaal Wijkteam actief in de buurt. Elke maandagmorgen van 10.00-11.30 uur samen een kop koffie drinken en ook nog iets doen.

 
12654556 1218646711484360 2648581303985705958 Njpgklein

Baby- & Peutersoos. Elke vrijdagochtend, 10.00 -11.30 uur in Pennemes

 

Vrijwilligerswerk

 

In de Rosmolenwijk zijn wij altijd op zoek naar vrijwilligers. We houden ons bezig met verschillende vragen.

U kunt denken aan: ondersteuning bij financiële vragen, contact met mensen die een maatje willen, meehelpen bij buurtactiviteiten, meedenken over hoe het Sociaal Wijkteam het verder kan aanpakken in de wijk, enzovoorts.

Is dit iets voor u en wil u actief worden voor uw wijk en de bewoners, neem dan contact met ons op.